Over Kaak Group

Kaak in Terborg ontwikkelt en produceert stand-alone machines en complete productielijnen voor de industriële bakkerijbranche. Kaak is een dynamisch familiebedrijf met een leidende marktpositie in diverse markten, regio’s en landen. Samen met gekwalificeerde experts werkt Kaak continu aan nieuwe ontwikkelingen en klantspecifieke oplossingen.

Start video

Sociale Missie & Visie

Medewerkers krijgen bij Kaak de gelegenheid zich te ontwikkelen en ontplooien, waarbij oog is voor talent en motivatie. Door het bieden van voldoende ondersteuning wil Kaak haar medewerkers stimuleren een actieve bijdrage te leveren aan de veranderingen in de organisatie. Hierbij wordt perspectief en uitdaging geboden aan medewerkers die zich positief onderscheiden, waarbij eigenaarschap, verantwoordelijkheidsgevoel en initiatief belangrijke kernwaarden zijn.

Historie Kaak

In 1881 is Bernard Kaak gestart als zelfstandig koperslager in Terborg. Zijn twee zoons, Jan en Willem komen ook in de zaak.Beide worden opgeleid tot koperslager en zijn werkzaam als loodgieter en winkelier in ijzerwaren en huishoudelijke artikelen. Omstreeks 1915 nemen Jan en Willem het bedrijf van hun vader over.

Vanaf 1927 is Kaak gevestigd op de huidige locatie aan de Varsseveldseweg in Terborg. Daar worden de activiteiten uitgebreid met het vervaardigen van allerlei artikelen van blik, zoals melkblikken, beschuittrommels, bakplaten en cake-, taart- en broodvormen.

Vanaf de jaren ’50 komt de zoon van Jan in het bedrijf, Stef Kaak. Op dat moment worden er o.a. wasmachines, kalvermelk mengers en karren voor rijzen, koelen en opslag van gebakken producten. Tevens handelt het bedrijf in bakkerijbenodigdheden.

Sinds de industriële automatisering van bakkerijen in de jaren ’60 produceert Kaak kettingtransporten. Een belangrijke productontwikkeling is de kunststof transportband, beter bekend als de multiway transportband.

Kort daarop volgen de eerste geautomatiseerde productielijnen, waarbij bijvoorbeeld het brood automatisch uit het bakblik wordt gehaald. En werden opslagsystemen voor bakblikken ontwikkeld. Vanaf 1987 ontwikkelt Kaak monitoring- en besturingssystemen voor bakkerijen.

In de loop van de jaren is Kaak zich primair gaan richten op de machinebouw voor industriële bakkerijen. In eerste instantie vooral in Nederland en Duitsland en later ook internationaal.

Jan Kaak neemt als vierde generatie het bedrijf over in 1990. In deze periode wordt het bedrijf opgesplitst in twee divisies: Kaak Food Production Systems en Kaak Bakeware. Ook worden verschillende bedrijven aangekocht met het doel om het totale bakproces te kunnen bieden aan de klant.

Vandaag de dag is Kaak een toonaangevende en innovatieve speler in de internationale bakkerijindustrie. Een familiebedrijf met meer dan 400 medewerkers op de locatie in Terborg.

Cultuur & sfeer

Werken bij Kaak betekent een baan in een prettige en informele cultuur waarbij klantgerichtheid, kwaliteitsbewustzijn en samenwerken hoog in het vaandel staan. Kaak wil haar medewerkers als goed werkgever een veilige, stabiele en uitdagende werkomgeving bieden, met een eindproduct waar men trots op is.

Wil je direct contact?

Bel, mail of connect dan met Renate Knipscheer!

Kaak in cijfers

Een greep uit de statistieken van ons mooie bedrijf!

400+

Medewerkers

100+

Monteurs

100+

Engineers

15+

Stagiaires